Dorpsondersteuning in Someren-Heide is sinds september ’13 definitief van start gegaan!

Wat is een dorpsondersteuner?

Het woord zegt het al. De dorpsondersteuner gaat de mensen in Someren-Heide ondersteunen bij allerlei vragen voor steun op het gebied van zorg, welzijn en leefbaarheid. Dit kan gaan over allerlei onderwerpen, zoals vrijwilligerswerk, mantelzorg, jeugdproblematiek, opvoedingsondersteuning,voorzieningen bij het ouder worden, praktische vragen, etc.

De dorpsondersteuner denkt mee en gaat samen met de inwoner op zoek naar een oplossing. Als familie, vrienden, of anderen uit de directe omgeving iets kunnen betekenen heeft dat altijd de voorkeur. Waar dat nodig is wijst de dorpsondersteuner de weg naar instanties en hulpverleners. Ook de leefbaarheid en het dorpsleven als geheel worden ondersteund door het stimuleren van contacten, onderling of met verenigingen.

Meedoen in de samenleving maakt een dorp leefbaarder.

We leven in een snel veranderende maatschappij waarin het ontvangen van zorg niet meer vanzelfsprekend is. De overheid bezuinigt steeds meer en dus worden we steeds meer aangewezen op onszelf en de mensen om ons heen.

In Someren-Heide zijn we een hechte gemeenschap. Ons kent ons. In een tijd dat de zorg vanuit de overheid steeds minder wordt is dit een voordeel. De werkgroep dorpsondersteuning wil zoveel mogelijk mensen blijven betrekken bij het dorp en het verenigingsleven, en de individuele zelfredzaamheid bevorderen.

De dorpsondersteuning is tot stand kunnen komen dank zij giften uit diverse fondsen, en wel:

• Gemeente Someren
  • Dr. Eijnattenfonds
  • Skanfonds
  • Oranjefonds

Alles bij elkaar is dit een hele uitdaging geweest, maar het is gelukt!

Na 5 jaar als dorpsondersteuner te hebben gewerkt is Ennie van de Boer gestopt en begon Judith Bleekman per 1 december 2018

Inmiddels hebben we tijdens een gezellige koffieochtend afscheid genomen van Ennie als dorpsondersteuner. Ennie nogmaals bedankt voor alles!

Inmiddels is de opvolger bekend, dit is Judith Bleekman, ze begon 1 december en stelt zich hieronder kort aan u voor.

Mijn naam is Judith Bleekman. Ik ben 34 jaar, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Sinds eind 2015 woon ik in het buitengebied van de Hei. Ik ben maatschappelijk werkster en heb met name ervaring opgedaan in de psychiatrie. Van jong tot oud en van ambulant tot gesloten en alles daartussen.

Ik heb heel veel zin om als dorpsondersteuner aan de slag te gaan!

dorpsondersteuning@someren-heide.nl

Wat doet een dorpsondersteuner?

De dorpsondersteuner is hét aanspreekpunt voor vragen waar je zelf niet uitkomt. Ze zoekt met je mee naar een oplossing voor al je vragen over zorg, wonen, eenzaamheid, mantelzorg, financiën, etc.

In elke kern is een dorpsondersteuner actief. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar nieuwe activiteiten of meer contacten in de buurt? Of heb je moeite met het begrijpen van ingewikkeld brieven? Heb je ondersteuning nodig bij het krijgen van de juiste hulp?

Schakel dan een dorpsondersteuner in. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over een ander. Zij weten de juiste wegen te bewandelen om je (weer) op weg te helpen.

Contact

Judith Bleekman is per mail bereikbaar via dorpsondersteuning@someren-heide.nl. Telefonisch is ze te bereiken via 06-40434350. Kijk voor een overzicht van alle dorpsondersteuners op: https://www.zosomeren.nl/dorpsondersteuning