KBO afdeling Someren-Heide is een vereniging voor senioren.

Onze afdeling stelt zich als doel het ontplooien van activiteiten, die gericht zijn op het behartigen van de belangen van senioren,en het bevorderen van sociale contacten.

Verder bieden wij onze leden vanaf 55 jaar gevarieerde, gezellige educatieve en sportieve ontspanningsmogelijkheden aan.

Voor vragen tips en ideeën kunt u terecht bij het bestuur.

Kijk regelmatig op deze site voor informatie.

Deze website is gestart in Januari 2013 en wordt onderhouden door Annie Hendriks.

Sinds de vernieuwde website in 2020 ondersteunt Bert ten Brinke Annie hierbij.

Vanaf 2016 is er een nieuwe organisatiestructuur bij KBO-Brabant. In plaats van grote kringen zijn er kleine gemeentekringen opgericht. Kring Peelland is opgeheven en Kring Gemeente Someren is ervoor in de plaats gekomen. De lijnen zijn korter geworden.

KBO-Kring-Gemeente-Someren (kortweg KKGS) is een samenwerkingsverband van de Afdelingen Someren-Dorp, Someren-Heide, Someren-Eind en Lierop.

Alle overkoepelende taken en activiteiten worden door KKGS, het Kringbestuur geregeld. De informatie hierover komt niet meer op de sites van de afdelingen te staan, maar op de site van KKGS.

Voorlopig is dat:

·         Informatie over Rijbewijskeuringen

·         Ondernemerskortingen

·         Kortingen Zorgverzekeraars

·         Kortingen op Energie

·         Kortingen op Thuiszorg hulpmiddelen

·         Kortingen bij Onsledenvoordeel

·         Alles over de WMO en Zorg

·         Cliëntondersteuners en Vrijwillige Ouderen Adviseurs

·         Belastingen en Overheid

·         Belasting Invulhulpen

·         Belangrijke Nieuwsitems van KBO-Brabant